Scandinavisch geörienteerd

Watervis publiceert voornamelijk (maar niet alleen) vertaalde literatuur en kinderboeken uit Denemarken, Noorwegen en Zweden. In de toekomst zal er ook non-fictie uit die landen worden uitgegeven.

Slow Publishing

Watervis is een eenmansuitgeverij waar alles door één man bepaald en grotendeels ook uitgevoerd wordt. Traag, maar de voordelen zijn legio: weloverwogen keuze van titels, zorgvuldige redactie, vormgeving en productie. Uitgeefplannen hebben de tijd om te rijpen... Naar het voorbeeld van Slow Food en dergelijke noemt Watervis dit Slow Publishing.

De naam

Uitgeverij Watervis is opgericht in 2008. De naam is een samenvoeging van de sterrentekens van de oorspronkelijke oprichters, namelijk Waterman en Vissen. Astrologen mogen er meer in lezen. Studio wMo zag er een fraai logo in.

Onze boeken

Tot nu toe heeft Watervis uitgegeven: twee prentenboeken vertaald uit het Noors, één roman in vertaling uit het Deens, een Nederlandse kinderdetective en een Nederlandse historische jeugdroman (12-15 jaar) in drie delen. In 2017 is de reeks Watervis Poëzie van start gegaan voor vertaalde en oorspronkelijk Nederlandse poëzie. Meer over onze boeken... Zie ook Verwacht

Bookmark and Share